Kunstenaars en reisdagboeken, een magische combinatie…

Ah, we zullen het zal maar toegeven, al weet de trouwe lezer het al: we hebben een zwak voor schetsboeken van kunstenaars. Een ruimte om te experimenteren, nieuwe wendingen uit te proberen, de krijtlijnen van nieuwe narratieve composities uit te testen. Het biedt vaak ademruimte, misschien wel een extra dimensie aan het werk van een kunstenaar.

Maar wat doet een kunstenaar wanneer hij of zij op vakantie is, en eigenlijk geacht wordt het werk wat te laten rusten? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Kunstenaar ben je uit passie, zo blijkt.

Wat Dina Brodsky met haar reisdagboek doet oogt alleszins fabelachtig. Het zijn niet enkel indrukken, beschrijvingen, of exacte weergaves van de gebouwen en dieren die ze ontdekt. Elke bladzijde lijkt wel een compositie, of een kunstwerk op zich.

Niet verbazend overigens, de schetsen in haar reisboeken liggen behoorlijk dicht bij de tekeningen die ze in haar artistieke praktijk hanteert (Klik hier om het te ontdekken). In ieder geval vormen ze een mooi voorbeeld van hoe je reisimpressies en blijvende, en inspirerende vorm te geven… Geniet even mee:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op