L’art pour l’art, in hedendaagse versie… ontdek de drijvende kracht achter het werk van selfmade artist Adam Hall

“Art is such a powerful tool and I strive to use it in the most positive way I know”

Het minste dat je van de Amerikaanse selfmade artist Adam Hall kan zeggen, is dat kunst voor hem een diepere, zingevende betekenis heeft -een betekenis die hij gul aan de kijkers meegeeft. Hij laat zich rechtstreeks inspireren door zijn omgeving, Nashville, om uiterst realistische natuurlandschappen te maken. Hoewel, realistisch? Zijn landschappen zijn zeker niet ontdaan van emotie, zijn schilderijen kunnen niet los gezien worden van een dieper liggend, bijna mystiek ontzag voor het onderwerp van zijn kunst. Hoewel het realistisch oogt, heeft zijn werk iets mysterieus, er straalt een mystieke kracht van uit.

Dat is ook het doel dat hij met zijn werk beoogt, maar hoewel het een persoonlijke spirituele ervaring projecteert biedt het ook een meer universele boodschap:

These Moments that grab us and speak to our inner selves when we least expect them to. Some of my most profound moments of discovery have been while staring out into the vast landscape and allowing myself be open.

In de mooie reportage hieronder bespreekt hij onder meer hoe zijn kinderen zijn leven als kunstenaar hebben beïnvloed, als motiverende factor, zeker, maar ook als uitdaging, en wat hem uiteindelijk drijft om in een reeds druk agenda kunst te willen – of te moèten – beoefenen.

L’art pour l’art, het bestaat nog steeds…

 
(all pictures © Adam Hall)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Same history….Vergelijkbaar verhaal. Ook niet piepjong,ook bezig met schilderen op doek, ook vrij realistisch, ook naast fulltime werk en mantelzorg…
    Website in de maak, voorlopig enkel tumblr, Facebook en Instagram.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X