L’art pour l’art, versie 2018… magisch werk van ‘self-made artist’ Adam Hall

Art is such a powerful tool and I strive to use it in the most positive way I know how

Het minste dat je van de Amerikaanse ‘self-made artist’ Adam Hall kan zeggen, is dat kunst een diepere, zingevende betekenis heeft -en geeft. Hij laat zich rechtstreeks inspireren door zijn omgeving, Nashville, om uiterst realistische natuurlandschappen te maken. Hoewel, realistisch? Zijn landschappen zijn zeker niet ontdaan van emotie, zijn schilderijen kunnen niet los gezien worden van een dieper liggend, bijna mystiek ontzag voor het onderwerp van zijn kunst. Het heeft iets eigenzinnigs, hoewel het realistisch oogt.

Dat is ook het doel dat hij met zijn werk beoogt, maar hoewel het een persoonlijke spirituele ervaring projecteert biedt het ook een meer universele boodschap:

These Moments that grab us and speak to our inner selves when we least expect them to. Some of my most profound moments of discovery have been while staring out into the vast landscape and allowing myself be open.

Opmerkelijk. De laatste maanden kwam ik in contact met redelijk wat kunstenaars die op ‘latere leeftijd’ met kunst begonnen, wars van academische opleiding, en in combinatie met een fulltime job en zorg voor jonge kinderen. We blijven op zoek naar deze verhalen, maar Adam Hall vormt zeker een mooi startpunt voor onze zoektocht. In de mooie reportage bespreekt hij onder meer hoe zijn kinderen zijn leven als kunstenaar hebben beïnvloed, als motivatie, zeer zeker, maar ook als uitdaging, en wat hem uiteindelijk drijft om in een reeds druk agenda kunst te willen -te moèten- beoefenen.

‘L’art pour l’art’, versie 2018…

 

While You Were Sleeping – Adam Hall from Matthew Underwood on Vimeo.

(all pictures © Adam Hall)

  Ontdek meer werk van Adam Hall op zijn website, klik hier!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Same history….Vergelijkbaar verhaal. Ook niet piepjong,ook bezig met schilderen op doek, ook vrij realistisch, ook naast fulltime werk en mantelzorg…
    Website in de maak, voorlopig enkel tumblr, Facebook en Instagram.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op