Lesley Vance wint de SOLO Prize 2019 van Art Brussels

De solopresentatie van Lesley Vance door Xavier Hufkens won gisteren de SOLO Prize 2019 van Art Brussels. Een internationale jury met leden Raf Simons, Chris Dercon, Iwona Blazwick, Vanessa Joan Müller en Monika Szewczyk koos unaniem voor de presentatie van Lesley Vance. Ze prezen vooral de artistieke kwaliteiten van het werk van de Amerikaanse kunstenares en de eenvoud van de presentatie.

Vance is een abstracte schilder wiens beeldtaal het stilleven centraal stelt. De afgelopen jaren ontwikkelde ze een procesmatige aanpak waarin ze alledaagse objecten in abstracte composities vertaalt.

Hoewel haar werk is opgenomen in verschillende museumcollecties (Metropolitan Museum of Art, het MoMA, Hammer Museum, Walker Art Center of Whitney Museum), is Vance’s werk nog steeds onderbelicht in Europa. Met deze presentatie op Art Brussels wil Xavier Hufkens de zichtbaarheid van haar werk in België en Europa vergroten.

Voor deze nieuwe werken heeft Vance haar methode aangepast. Vance laat meer spontaniteit toe in haar bewegingen, niets is vooraf bepaald. Vance’s instinctieve manier van werken wordt gevoed door haar diepe verbondenheid met de kunsthistorische canon, invloeden die zo breed gaan als Hilma af Klint, René Magritte, Georgia O’Keeffe, Carla Accardi en Christina Ramberg. Ook andere artistieke disciplines zoals beeldhouwkunst en keramiek en kunstenaars zoals Hans Arp, Ken Price en Hannah Wilke horen daarbij.

Leslay Vance, courtesy Xavier Hufkens
Leslay Vance, courtesy Xavier Hufkens

Ontdek haar nog tot 28 april op Art Brussels!


Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X