Lieselotte Vloeberghs wint de ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018’

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People, een samenwerking tussen S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K., is een tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars die net afstudeerden aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten. Met dit initiatief willen beide partners kansen bieden aan opkomend talent dat niet altijd even vlot de weg vindt naar de professionele kunstwereld.

Coming People startte in 2001 als een jaarlijkse museumtentoonstelling met werk van Gentse laatstejaarsstudenten en groeide in 2014 uit tot een Belgische, tweejaarlijkse wedstrijd met een internationale jury en een prijs uitgereikt door de Vrienden v/h S.M.A.K. ter waarde van 5 000 euro. .

Op basis van de presentaties van de finalisten besloot de jury, bestaande uit Sonia Dermience (directrice Komplot, Brussel), Antony Hudek (directeur curatorial studies, KASK, Gent), Frank-Thorsten Moll (directeur IKOB, Eupen), Niels Van Tomme (directeur De Appel Arts Centre, Amsterdam), Philippe Leeman (voorzitter van de Vrienden v/h S.M.A.K.) en het artistiek team van S.M.A.K., de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018 toe te kennen aan Lieselotte Vloeberghs. Haar artistieke praktijk is gericht op de wisselwerking tussen tekst en beeld en bevat naast tekeningen en boeken ook ruimtelijke installaties en performances.

Bij het slot van de tentoonstelling op zondag 2 september 2018 kennenVrienden v/h S.M.A.K de publieksprijs toe aan de kunstenaar die de meeste voorkeurstemmen ontving van het publiek. Klik hier voor meer info!

Proficiat ook aan de andere deelnemers van de wedstrijd: Henry AndersenElias Cafmeyer , AnaÏs ChabeurMaud GourdonJonathan PaepensLien Van RanstJustyna WierzchowieckaGuy Woueté !

Lieselotte Vloeberghs, installatie S.M.A.K. 2018, foto Kurt Stockman

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X