Maak kans op uw eigen kunstwerk van Honoré d’O

Vandaag opent de tentoonstelling  ‘op de grond, tussenin of aan de hemel’ in het kunstencentrum Ten te Koksijde. ‘Tussen hemel en aarde is een metafoor voor wat ons enerzijds met de voeten op de grond houdt, een zekere realiteitszin, een focus op het werkelijke. En aan de andere kant voor wat ons doet dromen, streven en verlangen.’  Met deze woorden in het achterhoofd verzamelde Curator Els Wuyts veertien hedendaagse kunstenaars (waaronder Leo Copers, Tim Volckaert en Honoré d’O) die deze metafoor beeldend verwerken.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling ontwierp Honoré d’O het kunstwerk TOURELLONS!, waarbij bezoekers op zoek kunnen gaan naar een van de 33 gecertificeerde kunstwerken. Elke dag van de tentoonstelling wordt een ‘wenteltrap’ of ‘tourelle’ (schelp) enkele centimeters diep onder het zand verborgen ergens op de stranden van Koksijde.  Met een (geleende) metaaldetector kunnen aangemelde (be)zoekers aan de slag. Reserveer jouw deelname aan TOURELLONS! via dit reservatieformulier. Wie zoekt, die vindt en wordt eigenaar van een originele Honoré d’O.

Met dit project keert de kunstenaar terug naar zijn jeugd. Net zoals velen onder ons bracht hij een deel van zijn zomervakantie door aan de Belgische kust. Koksijde was de gemeente waar hij vaak met andere kinderen ‘bloemenwinkel’ speelde. Schelpengeld als betaalmiddel voor papierbloemen. De ‘tourelle’, ‘torentje’ of ‘wenteltrap’ was het muntstuk met de allerhoogste waarde. De schoonheid en intrigerende structuur van de wenteltrap oefenden een sterke aantrekkingskracht uit op de kunstenaar. Daarom krijgt het werk ook een fictief werkwoord als titel: TOURELLONS! Of laten we tourellen! Laten we torentjes zoeken!

De tentoonstelling loopt nog tot 6 januari in het kunstencentrum Ten Bogaerde in Koksijde.

 

Author: Yves Joris

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X