Een unieke kijk achter de schermen: het vernieuwde MoMA

Dat het MoMA in New York vorige maand haar deuren heropende na een transformatie die 450M$ kostte en 4 maanden in beslag nam, dat wist je wellicht al. Maar wat er in die vier maanden allemaal gebeurde -naast de uitbreiding van het gebouw- is misschien minder bekend.

Gelukkig werden de werken goed gedocumenteerd door het MoMA, met een video-overzicht per cruciale fase van de 4 maanden. Het vormt een fascinerende inkijk in de omvang en de complexiteit van het project. We selecteerden enkele hoogtepunten, maar je kan de volledige reeks bekijken op het Youtube-kanaal van het MoMA.

3 maand voor de heropening

De structurele aanpassingen aan het gebouw zijn in recordtempo geklaard, het is tijd om alle werken terug boven te halen en aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Hier en daar worden de werken ook opgelapt en grondig gekuist, waardoor ze een herwonnen frisheid genieten. Een minutieus werkje zo te zien:

1 maand voor de heropening

Zo er al sprake is van openingsstress tonen de medewerkers van het MoMA dit geenszins. Een maand voor de opening krijgen de werken hun plaats terug, al is het voor sommige installaties alleszins een serieuze puzzel:


Bekijk de volledige reeks hier

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X