Oliver Latta, de mens anders bekeken…

Niet iedereen zal het kunst noemen, of misschien durven noemen. Vormt een computerprogramma een geldig alternatief voor een penseel? Een houweel?

Grenzen vervagen sowieso. Kunst maakt integraal deel uit van ons gezamelijk erfgoed, misschien vormt het zelfs de basis van onze samenleving, om het even of die al dan niet commercieel getint is, om het even welke hulpmiddelen er werden gebruikt om tot een creatie te komen, meer en meer integreert kunst zich in ons bewustzijn. Zeker bij jongere kunstenaars lijkt het inmiddels niet meer uit te maken met welk medium ze hun kunst vorm geven, of verspreiden, hoewel een substantieel ander deel onder hen terug grijpt naar een meer traditionele praktijk.

Wie zal het zeggen? In ieder geval, de Duitse 3D art director en kunstenaar Oliver Latta, die intussen op Instagram naam en faam heeft verworven met zijn creaties, heeft ons 3:34 minuten lang weten te fascineren met dit overzicht van zijn werk. Een tegelijk schrikwekkend, maar vreemd genoeg poëtisch beeld van de condition humaine.

Mocht je hem nog niet kennen, ontdek even mee:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X