De AmuseeVous Labs

De AmuseeVous Labs, dat is een uniek traject voor jongeren (18-30 jaar) die dromen van een eigen ondernemingsproject of eigen product in de culturele sector. Een plek voor toekomstdenkers én -doeners met een razende ambitie én een kloppend hart voor Cultuur.

Heb je dromen of zijn er al concrete plannen? De labs bieden je begeleiding op maat om samen jouw project of culturele onderneming uit te werken.

Wat kan je verwachten?

Je hebt een eigen idee, maar geen idee hoe hieraan te beginnen. Je wil meer leren over ondernemen, over het succesvol maken van jouw idee. Het voortraject zal je aan de hand van inspirerende sessies op weg helpen om jouw plan stap per stap concreet te maken en om te zetten naar een business plan.

6 sessies

  • Ondernemen voor dummies // Maandag 15/10 // (spreker nog te bepalen)

‘Ik heb een ondernemerschapsidee en ik wil dat graag verder uitwerken maar hoe doe ik dat?’ Wij helpen je op weg met de eerste stapjes die je moet zetten als ondernemer. Eerst wat theorie en dan duiken we in de praktijk, waarbij we aan de slag gaan met jouw idee.

  • Let’s get digital // Maandag 22/10 // Hannes Vanhaverbeke (Cultuurconnect)

Digitale innovatie ja! maar wat is dat nu? Welke digitale toepassingen helpen je bij het ondernemen? Wat heb je nodig en hoe ga je daarmee aan de slag? Verwacht een antwoord op al deze prangende vragen.

  • 1 + 2 is 3, toch? // Maandag 5/11 // Frederik Matthijs (VDK)

Een verhaal over de wondere wereld van cijfers doorspekt met verhalen uit de culturele sector. Wees niet bang, cijfers worden je beste vrienden na deze sessie!

  • Show me the money // Maandag 12/11 // Geert Dobbelaere (EMOLife)

Hoe zorg je dat je project rendabel is? Genereer je winst of ga je voor fondsenwerving? Er is veel geld in omloop maar hoe zorg je dat het geld bij jou binnenkomt?

  • Oefenpitch // maandag 19/11 // Stefaan Vandelacluze (Mooss vzw)

Je kreeg tijdens de afgelopen sessies een bunch aan inspiratie & informatie en wist je idee te verscherpen.
Time has come om een eerste keer luidop je ‘elevator-pitch’ te oefenen en je idee voor te stellen aan de andere jongeren.

  • Do you have what it takes? // maandag 26/11

‘T is zover: je krijgt de kans om je idee te pitchen voor een professionele jury. Nadien wordt de selectie bekend gemaakt van de ideeën die in een vervolgtraject (voorjaar 2019) uitgewerkt worden.

Alle sessies gaan door op maandagen van 19u – 21u30 in OPEK (Vaartkom 4, 3000 Leuven).

Interesse?

 

Vul voor 14 oktober het formulier op met een korte motivatie van jouw interesse via de website van AmuseeVous: klik hier