Over de meditatieve kunst van de Zweedse Emma Lindström

De jonge Zweedse kunstenares Emma Lindström experimenteert al jaren met technieken om haar emoties naar het doek te vertalen. Ze heeft de juiste manier blijkbaar gevonden nu. Hoewel haar werk grotendeels op toeval berust (waar de verf zèlf naartoe neigt te gaan), is het een behoorlijk intensief proces. Voor haarzelf is het dan ook een meditatief moment om te schilderen, een positief, optimistisch gevoel alleszins, dat ze probeert op de kijker over te dragen.

De toeschouwer zal op het eerste zicht wat gepuzzeld zijn door het resultaat. Wat zien we precies? Een representatie van de macrocosmos (sommige werken hebben verdacht veel weg van beelden die we van de ruimte maken)? Een visualisatie van wat er zich op sub-atomair niveau gebeurt (is niet alles op dit niveau een kansspel)? Of een uit de hand gelopen esoterisch experiment? Het resultaat van een nieuwe fractaal-formule? Zie je hier en daar geen Mandala’s? Een beetje van alles, zo blijkt, maar dan onbedoeld. Voor wie niet meer kan volgen: geen erg. Geniet gewoon van het werk!

 

 

 

 

 

 

“I try to let my work contrast and offer an alternative to the dark and hard aspects of society, rather than commenting on them explicitly” (Emma Lindström in een interview met My Modern Met, 2015)

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op