Onze selectie van confronterende, ontroerende of gewoon mooie street art van deze maand

Vaak poëtisch, soms controversieel, maar steeds begeesterd met een eigenzinnige esthetiek. Street Art is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. We hebben het niet over de occasionele graffiti-spuiter die in het holst van de nacht op een of andere spoorwegtunnel of huisgevel zijn sporen achterlaat, maar over kunstenaars die tegen betaling ware meesterwerken plegen op soms torenhoge muren in de publieke ruimtes. Ware huzarenstukjes. Sommigen hebben ook galerijen ingepalmd, al moesten ze de afmetingen van hun canvas hiervoor drastisch beperken. Om het even het formaat, het effect, en de heel eigen stempel die hun kunst vaak kenmerkt, is vaak pakkend, en elke street artist heel herkenbaar.

We kijken elke maand rond om voorbeelden hiervan te selecteren. Die vinden we via gespecialiseerde websites, in afwachting om ze allemaal live te kunnen zien. Netjes uitgerekend zou dit twee of drie wereldreizen in beslag nemen, maar wie niet hoopt…

Geniet even mee van onze selectie van deze maand, en klik hier mocht je de voorgaande posts rond street art gemist hebben!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X