Onze selectie van confronterende ‘street art’ van deze maand

Elke maand gaan we op zoek naar nieuwe, verbazende voorbeelden van street art (klik hier als je de vorige posts hebt gemist). Soms grappig, soms ontroerend, vaak esthetisch, nog vaker met een maatschappelijke boodschap… Het is een vorm van kunst die een rechtstreekse impact heeft op de omgeving, iets waar hedendaagse kunstenaars vanuit diverse media steeds meer mee worstelen. Vandaar misschien dat ze steeds gekkere dingen gaan verzinnen.

Street art is in die zin de meest eerlijke vorm van maatschappelijk relevante kunst, gezien het onomwonden de bedoeling is van deze kunstenaars om de kijker te doen stilstaan bij hun werken, te doen nadenken zelfs. Te verbazen.

Niet alle street artists beoefenen hun kunst in de illegaliteit. Ze werken steeds vaker op bestelling van de plaatselijke overheden. Dit vermindert blijkbaar hun kritische kijk op de maatschappij niet, zoals uit sommige voorbeelden hieronder zal blijken.

(gezien we nieuwsgierig zijn naar jullie mening: je hoeft enkel op het hartje te klikken bij de werken die je het leukste vindt hieronder, zeker doen!)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X