Wat je (misschien) gemist hebt op Art Cologne 2019

Vandaag is het de laatste dag van Art Cologne. Sinds haar ontstaan in 1967 heeft de kunstbeurs, overigens mede opgericht door galerist Rudolf Zwirner, zich ontpopt tot een vast afspraak voor menig kunstliefhebber, al prijkt het nog niet op de MET lijst van beste kunstbeurzen wereldwijd.

Met rond de 200 galerijen met internationale uitstraling uit 20 landen is het niettemin een belangrijke beurs om nieuwe trends te spotten, en uiteraard nieuwe kunstenaars -zowat 2,000- te ontdekken.

De beurs is netjes opgedeeld in ‘modern/post-war’ en ‘contemporary’, waar dit jaar geen onderscheid meer werd gemaakt tussen de grote galerijen en de iets kleinere. Mooi. Nog mooier: dit jaar konden kunstenaars ook van een aparte stand genieten, naast dat van hun galerij. Niet elke kunstenaar, welteverstaan. Ook nieuw: de NEUMARKT, een centraal platform voor ‘cutting edge art’, jonge galerijen die minder dan 10 jaar bestaan. Of ze daardoor nu in quarantaine moeten worden geplaatst, of alleszins in een aparte hoek moeten worden geduwd, is nog een beetje de vraag.

Afijn. Mocht je er niet bij geweest zijn, of er een mooie herinnering aan willen oproepen, hierbij een korte rondleiding van wat er allemaal te zien was, gemaakt door onze vrienden van VernissageTV:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X