Open call: schetsboeken van kunstenaars!

TheArtCouch start binnenkort met een nieuwe publicatie naast het viermaandelijkse magazine, waarin telkens specifieke aspecten van kunst zullen worden uitgelicht. Als eerste topic in deze nieuwe reeks kiezen we voor de schetsboeken van (bekende en minder bekende) kunstenaars.

Werk jij zelf aan de hand van schetsboeken? Zijn ze om een of andere reden van essentieel belang voor jouw werk? Of hebben ze er juist helemaal niets mee te maken, en hanteer je ze eerder als een manier om met nieuwe paden in jouw werk te experimenteren?

Laat het ons weten, en maak kans om in deze eerste publicatie te verschijnen!

Hoe deelnemen?

 • Stuur voor 15 augustus een aantal foto’s van jouw schetsboeken naar info@theartcouch.be. Dit hoeft niet in hoge resolutie, maar hou er rekening mee dat, mocht je geselecteerd worden, de foto’s in hoge resolutie nodig zijn!
 • Geef een kort woordje uitleg over het belang van jouw schetsboeken voor jou en jouw werk. Geen uitgebreid verslag, dit mag bondig en op jouw eigengereide manier zijn.
 • Geef tevens de uitdrukkelijke goedkeuring om de foto’s of schetsen te publiceren – vrij van rechten voor deze publicatie – mocht je geselecteerd worden!

De selectie

We zoeken zoals steeds naar inspirerende, verrassende verhalen. Conceptuele kunstenaars die in hun schetsboeken blijk geven van een meesterschap van tekenen, realistische schilders die hun wildste fantasieën in schetsen botvieren, of kunstenaars die heel methodisch hun schetsen gebruiken om een meesterwerk te scheppen? Alles kan, alles mag. Ons voornaamste selectiecriterium zal (naast de kwaliteit) de verrassende impact van de schetsen zijn.

Wat gebeurt er na jouw inzending?

 • We maken de selectie vanaf 24 augustus. Je wordt tegen 30 augustus ten laatste verwittigd of je al dan niet geselecteerd bent.
 • Indien je geselecteerd bent, stuur je de foto’s en schetsen in hoge resolutie, mocht dit nog niet gebeurd zijn.
 • We schrijven een korte tekst ter inleiding van jouw schetsboeken, dit krijg je ter nazicht toegestuurd.
 • In de loop van september krijg je alvast het eerste exemplaar van de publicatie in je brievenbus!

Wat zit er in voor jou?

Jouw schetsen worden over 4-6 pagina’s gepubliceerd, samen met een woordje uitleg over jouw werk, en hoe het in verhouding staat tot jouw schetsboeken. Deze publicatie zal online worden verkocht via TheArtCouch, en te koop worden aangeboden in een select aantal boekenwinkels.

Het is dus een ideale manier om talrijke kunstliefhebbers kennis te laten maken met jouw werk!

Deadline

Stuur ons jouw inzending vóór 15 augustus! We brengen je daarna zo spoedig mogelijk op de hoogte van de selectie. Veel succes!

(onderstaande schetsboeken zijn slechts voorbeelden, deze call staat echt open voor alle vormen van verrassende kunst)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

 1. Hallo Annelies , misschien interesseren mijn schetsboeken jullie wel. Ik stuur morgen wat foto’s door en een woordje uitleg.
  Sorry , door de groete verhuis van woonst en atelier is de website dringend aan vernieuwing toe… gebeurt devolgende weken.
  Groetjes Geertje

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X