Open call voor Limburgse kunstenaars

Het zijn nog wat onzekere tijden, zeker voor de cultuursector. Maar vast staat dat er heel wat initiatieven gelanceerd werden om (plastische) kunstenaars aan een nieuw élan te helpen, en ze extra in de kijker te zetten. Onze eigen open call voor schetsboeken van kunstenaars kadert daar zeker in. Opvallend zijn ook de reeks heel lokale initiatieven, die als doel hebben om kunstenaars ‘van eigen bodem’ een handje te helpen.

Zo ook met het initiatief “Limburg Cultuurt”. Na twee succesvolle online tentoonstellingen wordt er einde dit jaar in samenwerking met eleven11 artgallery een eerste fysieke expo georganiseerd, op basis van een open call voor beeldende kunstenaars die actief zijn in Limburg.

De geselecteerde kunstenaars krijgen de nodige zichtbaarheid op de website, in de persmap en sociale media, maar krijgen ook de ruimte in de galerij om twee weken lang hun werk te exposeren. Elke geselecteerde kunstenaar krijgt ook een interview dat gepubliceerd wordt op de website van Limburg Cultuurt.

Deelnemen kan nog tot en met 5 september. De geselecteerde kunstenaars worden bekendgemaakt via een persoonlijke mail.

Hoe deelnemen?

Inschrijvingen via limburgcultuurt@gmail.com – onderwerp: Prospects Open Call. Stuur een mail met 5 beelden van je werk (inclusief titel & dimensies), je artist statement, je portfolio en je btw-nummmer)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X