Oproep aan jong talent: Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018

De ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People’ is een tweejaarlijkse wedstrijd voor beeldende kunstenaars die recent afstudeerden aan één van de Belgische kunsthogescholen. Je kan je vanaf nu inschrijven.

Kunstenaars die de academie verlaten vinden meestal moeilijk hun weg naar de professionele kunstwereld. De ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People’ wil hierin bemiddelen door regelmatig een platform te bieden aan opkomend talent.De wedstrijd kent een lange traditie. Tussen 2001 en 2011 presenteerden S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K. een jaarlijkse selectie uit alle eindejaarpresentaties van de Gentse kunsthogescholen onder de titel ‘Coming People’. Sinds 2014 vindt de wedstrijd slechts om de twee jaar plaats, maar richt zij zich tot alle kunstenaars die afstudeerden in België.

OPROEP

Ben je afgestudeerd op het einde van de academiejaren 2015-2016 of 2016-2017 en wil je graag deelnemen, dan kan je hier informatie vinden. De deadline is 12 maart 2018.

SELECTIE & PRIJS

De selectie van 5 laureaten gebeurt door een internationale jury die vertrouwd is met de Belgische context. Dit jaar bestaat zij uit Sonia Dermience (directrice Komplot, Brussel), Antony Hudek (directeur curatorial studies, KASK Gent), Pierre-Oliver Rollin (directeur BPS22, Charleroi – onder voorbehoud), Niels Van Tomme (directeur De Appel Arts Centre, Amsterdam en een vertegenwoordiger van S.M.A.K..

Op 22 juni wordt de ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018’ ter waarde van 5 000  euro overhandigd aan de winnaar en opent een groepstentoonstelling met werk van de laureaten.

In 2016 ging de ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K.‘ naar Diana Tamane. Chloë Delanghe, Joëlle Dubois, Tom Hallet, Vedran Kopljar, Stefan Nestoroski en Cléo Totti waren de andere laureaten.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X