Oproep aan kunstenaars: mogelijkheid tot residentie in de Woning Van Wassenhove

We hebben reeds twee maal de gelegenheid gehad om het resultaat van een residentie in de fantastische Woning Van Wassenhove in Deurle met eigen ogen te zien: tijdens het verblijf van D.D.Trans, en deze, iets recenter, van Koen Broucke. Bij beide resulteerde het in een verrassende expo op deze unieke lokatie, maar het bood ook een mooie gelegenheid om te onderzoeken wat een plek als deze doet met een kunstenaar, en hoe ze zich erdoor laten inspireren in hun kunstpraktijk.

Dit jaar lanceert Stichting Mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens twee nieuwe residenties aan in de Woning in september en december, telkens voor maximaal vier weken. De residenties staan open voor elk een in Europa gevestigde kandidaat, ongeacht nationaliteit.

“Residenten kunnen hun verblijf in de Woning Van Wassenhove op een open manier invullen, mits het gebruik van het huis, de locatie en de architectonische identiteit productief worden ingezet. Van de resident wordt verwacht dat hij/zij, aan het eind van het verblijf of op een later moment, een publieksgerichte presentatie organiseert in de woning of het museum waarbij aspecten van zijn/haar praktijk die verband houden met de residentie centraal staan.”

Ah, was ik kunstenaar, ik zou niet aarzelen! Wil je een voorproefje? Geniet dan alvast enkel mooie herinneringen aan de residenties van D.D. Trans en Koen Broucke:


Kandidaten kunnen zich slechts voor één van de twee residenties inschrijven. Klik op deze link voor alle informatie!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

2 Comments

 1. Beste
  Graag een aanvraag tot een residentie in het huis! DD Trans daarover gesproken en het is blijkbaar een aanrader om daar te mogen verblijven! De woning reeds meerdere malen bezocht, vandaar de aanvraag!
  Groeten Geert Carlu

  Post a Reply
  • Beste Geert, wij organiseren deze residentie zelf niet. de link met alle info en de mogelijkheid tot het indienen van de kandidatuur staat onderaan het artikel. Beste groeten & veel succes!

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X