Record aantal bezoekers voor Hilma af Klint in het Guggenheim, NY

Nog maar drie dagen heeft de tentoonstelling te gaan, maar wat alvast reeds duidelijk is is dat de tentoonstelling ‘Hilma af Klint: Painting for the future” in het Guggenheim alle records aan het breken is. Meer dan 600,000 kunstliefhebbers bezochten reeds de tentoonstelling. Ter vergelijking: de tentoonstelling rond het werk van Giacometti vorig jaar trok 315,000 nieuwsgierigen aan. Het mag verrassen voor een Zweedse kunstenaar met een uitgesproken spirituele inborst, pionier van de abstracte kunst, die tijdens haar leven echter zelden haar schilderijen tentoonstelde en wiens werk de wat moeilijke term Non-objective abstraction‘ meekreeg, alles moet tegenwoordig een label hebben.

Het recordaantal bezoekers heeft ook neveneffecten. Het aantal leden van het museum is met 34% gestegen sinds de opening van de tentoonstelling, en ruwweg 42% van de omzet van de winkel van Guggenheim kwam van boeken en producten die met de kunstenaar te maken hebben.

Toch benieuwd, gezien dit succes, welk Europees museum als eerste een komende retrospectieve tentoonstelling van Hilma af Klint zal organiseren…

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X