Roa strijkt neer in Gent

De bekende streetartkunstenaar met Gentse roots ROA is begonnen aan een monumentaal werk in de Gentse binnenstad. Dit werk is het laatste in een reeks van straatkunstwerken voor het Van Eyck-jaar. De uitwerking van het nieuwe werk zal enkele dagen in beslag nemen.

© Stad Gent – Dienst Toerisme – Martin Corlazzoli

In het kader van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ nodigde de Stad Gent nationale en internationale topkunstenaars uit om de binnenstad aan te kleden met een kunstwerk geïnspireerd door het Lam Gods. Zo ging de Argentijnse kunstenaar Pastel aan de slag in de Kuiperskaai en bewerkte het Franse duo Monkey Bird Crew de achtergevel van de Handelsbeurs. Ook Strook bracht reeds eerder zijn eigen ode aan Van Eyck.

ROA, die de eer krijgt om de reeks af te sluiten, is een echt icoon in de wereld van de street art. Hij is al meer dan 20 jaar actief en hoort bij de top van internationale streetartkunstenaars. De artiest met Gentse roots werkt in alle anonimiteit terwijl zijn werken overal ter wereld terug te vinden zijn. Op regelmatige basis werkt hij samen met gerenommeerde galerijen en neemt hij deel aan kunstenfestivals. Hij staat gekend om zijn gedetailleerde zwart-witafbeeldingen van knaagdieren, vogels, reptielen en bedreigde diersoorten.

Een overzicht van alle kunstwerken vind je hier terug.


Author: Yves Joris

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X