Speciale veiling van hedendaagse kunstenaars… voor een goed doel !

Het lijkt zo langzamerhand een trend te gaan worden: kunstenaars die een werk aanbieden op een veiling voor een goed doel. We juichen het uiteraard toe! Niet alle kunstenaars zijn noodzakelijk bezig met de wereld te verbeteren (zoals Daan Roosegaarde bijvoorbeeld wel probeert te doen). Dat hoeft op zich niet, maar het maakt het des te mooier wanneer ze via een andere weg toch een maatschappelijk doel proberen te ondersteunen.

Zo ook met deze ‘The city is not a Road’, een veiling ten behoeve van Ringland, een project dat met studies en sensibiliseringscampagnes een optimale oplossing wil bewerkstelligen voor de Ring rond Antwerpen. We kennen het dossier niet goed genoeg om hier een oordeel over te vellen, maar vast staat dat mobiliteit (en volksgezondheid) een te belangrijke materie is om enkel politici over te laten beslissen.

Het ‘goede doel’ is soms zeer concreet en zeer dichtbij.

Met de opbrengst van de veiling zal Ringland een dynamisch 3D-model van zijn overkappingsconcept ontwerpen en verdere studies bekostigen. Dat allemaal met als doel de beleidsmakers te sensibiliseren om een historisch belangrijke keuze te maken, niet enkel voor Antwerpen, maar ook als voorbeeld voor andere steden.

De catalogus on online te raadplegen. De meer dan 100 deelnemende kunstenaars bevat toch een aantal in het oog springende ‘gevestigde waarden’, zoals Dirk Braeckman, Fred Bervoets, Veronika Pot en Sergio De Beukelaer, over wie we het onlangs nog hadden.

 

 

De werken worden tijdens het Antwerp Art Weekend, van 19 tot 22 mei, tentoongesteld in het veilinghuis Bernaerts, Verlatstraat 16-20, 2000 Antwerpen.
Openingsuren:
Donderdag 19 mei: 10 tot 18 uur
Vrijdag 20 mei: 10 tot 22 uur
Zaterdag 21 mei: 10 tot 18 uur
Zondag 22 mei: 10 tot 18 uur

Veiling

De veiling vindt plaats op zondag 22 mei om 16 uur.
Verantwoordelijke voor de veiling is Peter Bernaerts, die het initiatief op vrijwillige basis ondersteunt.
Online bieden
Telefonisch bieden: +32 (0)3 248 19 21.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op