Onze selectie van confronterende, ontroerende of gewoon mooie street art van deze maand

Vaak poëtisch, soms controversieel, maar steeds begeesterd met een eigenzinnige esthetiek. Street Art is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. We hebben het niet over de occasionele graffiti-spuiter die in het holst van de nacht op een of andere spoorwegtunnel of huisgevel zijn sporen achterlaat, maar over kunstenaars die tegen betaling ware meesterwerken plegen op soms torenhoge muren in de publieke ruimtes. Ware huzarenstukjes. Sommigen hebben ook galerijen ingepalmd, al moesten ze de afmetingen van hun canvas hiervoor drastisch beperken. Om het even het formaat, het effect, en de heel eigen stempel die hun kunst vaak kenmerkt, is vaak pakkend, en elke street artist heel herkenbaar.

We kijken regelmatig rond om voorbeelden hiervan te selecteren vanuit de hele wereld. Ditmaal beperken we ons echter tot een stad: Gent. En tot een fotograaf: Jos Neyt, die een specifieke reeks wijdde aan de -al dan niet legale- street art in de stad, met een speciale focus op zijn befaamde Graffitistraatje. We mochten met zijn toestemming hier een kleine selectie weergeven van de reeks, maar wil je het volledig ontdekken kan je steeds op zijn website terecht.

De reeks biedt in ieder geval een eigenzinnige blik op deze fascinerende vorm van kunst. Geniet even mee van onze selectie, en klik hier mocht je de voorgaande posts rond street art gemist hebben!

(alle foto’s © Jos Neyt)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X