Open call voor artists in residence @ HISK

Voor kunstenaars: tot 20 juni kan je je nog inschrijven aan het HISK voor een postgraduaatopleiding van 2 jaar. Niet alleen wordt er een studio aangeboden aan de kunstenaars, maar ook professionele, individuele begeleiding in het verfijnen en uitbreiden van hun praktijk. Gezien de mogelijkheid wordt geboden aan kunstenaars wereldwijd vormt het ook een mooie gelegenheid om hun netwerk internationaal uit te breiden.

Sinds 1997 heeft het HISK reeds 269 laureaten uit 45 landen mogen verwelkomen in de 26 studios in de Leopoldskazerne in Gent. Via een combinatie van gastdocenten, atelierbezoeken, workshops en studiereizen biedt het kunstenaars de mogelijkheid om zich te verdiepen in hun kunstpraktijk, en hun professionele carrière een flinke boost te geven.

Het HISK maakt er een punt van om samenwerkingsverbanden te ontplooien met musea, universiteiten en cultuurcentra om het zichtveld van haar studenten te verbreden. Niets waardevoller voor een kunstenaar dan een brede interesse voortdurend te voeden.

Het programma van 2 jaar loopt van 1 januari 2020 tot 31 december 2021, en staat open voor zowel kunstenaars die reeds een opleiding genoten, ervaren autodidactische kunstenaars en kunstenaars die zich willen verdiepen in de theoretische grondslag van de kunst.

Courtesy HISK Open Studios, photo: Ingel Vaikla


Interesse? Klik hier voor alle info!


Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X