Stuff nightmares are made of… ontdek het werk van Monica Piloni

WAARSCHUWING: niet voor gevoelige zielen…

We hebben je verwittigd…

Maar voordat je naar de beelden van Monica Piloni kijkt, mocht je haar werk nog niet kennen, weet dat er achter de verwrongen lijven, ontbrekende gezichten, al dan niet expliciete verwijzingen naar geslachtsdelen en grotesk ogende lichaamsdelen wel degelijk een boodschap schuilt. Ze verwijzen naar gangbare clichés die we gretig via moderne media consumeren, en de vervormde impact die ze in ons onderbewustzijn achterlaten.

Anguish is my source of inspiration,” aldus Piloni. Deze angst mag best vleselijk worden geïnterpreteerd. Het feit dat ze haar eigen lichaam vaak als uitgangspunt neemt, wijst op een complexe verhouding tussen haar spirituele identiteit en haar lichamelijkheid. Al kan dit vele vormen aannemen.

Piloni trekt ‘banale’ beelden als poppen, paarden of ballerina’s uit hun context -uit hun comfortzone als het ware- om ze als nieuwe, zij het schrikwekkende entiteiten aan ons te presenteren. Schrikwekkend zijn ze zeker, maar in zekere zin, op een vreemde manier, ook geruststellend. Het is alsof ze wil zeggen dat het OK is om verschillend te zijn, om gehavend en verwrongen door het leven te meanderen. Dat schoonheid ook in het ongewone te vinden is.

Confronterend is het alleszins…

piloni1002

piloni-1

piloni-5

piloni100

piloni-10


Ontdek meer kunst van Monica Piloni op haar website, klik hier!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X