Te gek om los te lopen (2): Marina Abramovic

Sommige kunstenaars gaan ver in hun zoektocht naar het choquerende in de kunst. In deze reeks brengt The Art Couch een kort overzicht van kunstenaars die de wenkbrauwen van menig kunstliefhebber zullen doen fronsen.

Marina Abramovic en haar toenmalige partner Ulay waren niet vies van een performance act. Ze besloten een punt te zetten achter hun artistieke en persoonlijke relatie door elkaar tegemoet te lopen op de Chinese muur. Na jaren onderhandelen met de Chinese overheid kregen ze eindelijk groen licht voor hun project ‘The Lovers: The Great Wall Walk’.  Hun ontmoeting werd tevens hun afscheid. Abramovic bleef echter op de ingeslagen weg van de performance verder gaan. In 2010 staarde de Servische kunstenares in het MoMa tijdens The Artist is Present niet minder dan 736 uur naar bezoekers die tegenover haar aan tafel plaatsnamen. Toen haar voormalige partner Ulay op de stoel kwam zitten, leverde dit onvergetelijke emotionele momenten op.

 

Author: Yves Joris

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Te gek om los te lopen (2): Marina Abramovic | theartcouch.be | Lettergoesting - […] via Te gek om los te lopen (2): Marina Abramovic | theartcouch.be […]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X