The London Mastaba, een nieuw project van Christo opent vandaag

Vandaag wordt een nieuw project van monumentaal kunstenaar Christo aan het brede publiek voorgesteld in het Serpentine Lake in Hyde Park, Londen. Ditmaal geen monumenten die worden ingepakt of de mogelijkheid om op het water te lopen, de 83-jarige kunstenaar koos er ditmaal voor om exact 7506 vaten op een platform te stapelen.

Dit vergt redelijk wat ingenieurswerk, zo te oordelen naar de video van de opbouw ervan hieronder. Maar er werd ook zorg besteed aan de ecologische impact -enfin, het gebrek eraan- en heeft tot extra investeringen geleid om de fauna in het park verder uit te breiden. Of hoe kunst een sociale impact kan hebben…

Het opbouwen van zo’n werk kost behoorlijk wat geld, maar zoals gewoonlijk financiert Christo het project zelf, met het geld dat hij verdient met de verkoop van zijn tekeningen, sculpturen en foto’s. Het is dan ook niet geheel verbazend dat het werk samenloopt met de tentoonstelling met werk van Christo en Jean-Claude in de Serpentine galleries van 19 juni tot 9 september.

We zijn steeds fan geweest van de tekeningen van Christo. Of we daarvoor de realisaties zelf moeten zien is een beetje bijzaak, maar mochten we in Londen vertoeven in komende maanden weten we alvast waar naartoe!

 

 

 

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X