The sketchbook project, een fantastisch initiatief voor kunstminnaars…

Trouwe lezers van TheArtCouch weten het al, we hebben een zwak voor schetsboeken. Mocht je deze interesse delen, of gewoon benieuwd zijn naar wat kunstenaars over de hele wereld, bekende of niet, begaafde of niet, zo aan hun schetsboek toevertrouwen, weet dan dat er zoiets bestaat als het Walhalla!

The sketchbook project is een onafhankelijk initiatief dat schetsboeken van kunstenaars van de hele wereld verzamelt en voor het publiek beschikbaar stelt. Maar liefst 35,770 kunstenaars uit meer dan 135 landen zonden hun schetsboeken reeds op, ze werden allemaal netjes gecatalogeerd en zijn beschikbaar voor het nieuwsgierige kunstoog.

Je hoeft overigens niet helemaal naar Brooklyn te reizen om de schetsboeken te  bewonderen. Elke inzending is zorgvuldig gedigitaliseerd en gerepertorieerd. Je kan als kunstliefhebber jouw eigen verzamelingen opmaken en delen met vrienden of kennissen, een beetje zoals bij Spotify en andere. Als kunstenaar kan je dan weer zelf je schetsboek inzenden en deel gaan uitmaken van deze uitzonderlijke bibliotheek!

Alle info vind je terug op de website van dit mooi en boeiend initiatief, klik hier!

Hierbij alvast een héél kleine selectie van mijn ontdekkingen op de website, en een interview met de founder van The Sketchbook Project:

sara_wall_skinny-2c6f911428071309ac143893e89a28a7

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

2 Comments

    • Dit lijkt me een geweldig project en ben erover aan het denken om mee te doen! Heeft er iemand al ervaring mee?

      Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X