TheArtCouch, een terugblik op 2017…

Niet dat ik persé van tradities houd, maar het is net als elk jaar een uitstekend moment om terug te blikken op het vorige jaar. Voor TheArtCouch, dat in december 2015 echt van start ging, is 2017 alvast een kantelmoment op meerdere vlakken:

Aantal lezers groeit spectaculair

Dit jaar haalde TheArtCouch België vlot een gemiddeld aantal van 9,000 unieke bezoekers op zijn website. De meerderheid keerde minstens twee maal terug op de website in diezelfde maand, en las er meerdere artikels per sessie. Een groei met 50% tegenover vorig jaar, en sowieso een indrukwekkend aantal dat onze wildste verwachtingen meervoudig overtreft.

Dit succes heeft ook een keerzijde. Het betekent dat we met de minimale middelen waarmee we werken niet alle boodschappen meer kunnen beantwoorden van de kunstenaars die op de talrijke manieren die onze moderne wereld ons biedt hun kunstpraktijk onder onze, en uw aandacht willen brengen. Ik bied alvast mijn persoonlijke verontschuldiging aan hen die hierdoor misschien wat teleurgesteld zouden zijn in TheArtCouch.

We zijn nog een startend initiatief, voor en door kunstminnaars, niet (noodzakelijk) door kunstkenners. Onze bedoeling is om meer mensen in contact te brengen met en te enthousiasmeren voor kunst. Dat kan enkel als we zelf geënthousiasmeerd worden door kunst en de kunstenaars die we bespreken. Het is niet onze roeping om een volledig overzicht te bieden van alles wat er zich in de Belgische kunstmarkt afspeelt. Dit is zelfs in dit kleine landje al een hele wereld op zich…

readers_20180101

Eerste adverteerders

2017 zag ook de komst van de eerste adverteerders op TheArtCouch. Een belangrijke stap in het professionaliseren van TheArtCouch als platform om hedendaagse kunst te promoten. Mijn dankbaarheid gaat uit naar Galerie Solo, Galerie Dessers, Cedric Van der Planken Gallery en Kunstencentrum De Wasserij voor het vertrouwen dat ze in TheArtCouch stelden.

TheArtCouch Nederland

In 2017 maakten we ook onze eerste voorzichtige stappen in Nederland. Het is een andere markt, met verschillende artistieke gevoeligheden en smaken, dus is het nog uittesten wat precies werkt of niet. De eerste reacties zijn alleszins enthousiast. Ik vertrouw erop dat we in deze markt een groeiende belangstelling zullen genieten in 2018, en dat we synergieën tussen beide markten maximaal zullen benutten.

Nieuwe schrijvers

In 2017 hebben zich tevens een aantal enthousiaste schrijvers aangemeld. Schrijven voor TheArtCouch gebeurt op vrijwillige basis, ik ben dan ook bijzonder dankbaar aan de mensen die hebben bijgedragen in 2017, en die binnenkort hun kunstontdekkingen met enthousiasme met u zullen delen.

 

Het hele team wenst jullie te bedanken om ons enthousiasme voor kunst te delen, en van TheArtCouch het snelst groeiende platform voor kunstliefhebbers in Vlaanderen en Nederland te maken! We kijken uit om heel veel kunstontdekkingen met u te delen in 2018.

 

Frederic
Founder
TheArtCouch

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

3 Comments

 1. Met dank en respect voor dit initiatief Frederic,
  Louis Mulquet

  Post a Reply
 2. The Art Couch is een boeiend medium: volhouden Frederic!
  Beste wensen voor een gezond, gelukkig én succesvol jaar…
  Hartelijke groet, Jan.

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X