Tips voor kunstverzamelaars #6: doe beroep op adviseurs

In het boek ‘owning art’ van Louisa Buck en Judith Greer wordt kort aandacht besteed aan de rol van adviseurs van kunstverzamelaars. We gaan binnenkort op onderzoek om te begrijpen hoe deze markt in België werkt, maar ondertussen geven we alvast de besluiten van Buck en Greer mee.

De voornaamste vraag blijkt te zijn welke rol de kunstadviseur precies speelt in de opbouw van een kunstcollectie. In opgaande graad van sofisticatie zouden we het volgende lijstje kunnen samenstellen:

  • regelen van praktische aspecten van de aankoop, verzekeringen, transport, getrouwheidsdocumenten, dit kan gaan tot het helpen bepalen van hoe en waar de gekochte werken het best worden opgehangen;
  • onderzoeken, en pro-actief voorstellen van nieuwe richtingen en/of kunstenaars die de collectie in haar geheel zouden verrijken (sommige grote verzamelaars doen beroep op adviseurs zowel in de VS als in Europa);
  • toegang bieden tot werken die anders gezien onbereikbaar kunnen zijn voor verzamelaars;

“We all know that you can’t just walk into Contemporary Fine Art in Berlin and buy a Daniel Richter. But if you go in with a well-known art adviser on your arm, who has rung up beforehand and told the director of the gallery that you are serious, loyal and committed to the work, and are not going to sell it on, the chances are that you will get a piece”. Polly Robinson, Londen:

  • extra, neutrale opinie van een expert om zich ervan te verzekeren dat de aankopen passen in het geheel van de verzameling;
  • bijdragen aan het bepalen van het concept, de ‘filosofie’ en, niet onbelangrijk, de coherentie van een verzameling.

“My style is to help a collector to define what is the right collection for him or her… it’s an intimate process. A lot of times what people respond to in art is unconscious and deals with a person’s individual psychology”.

Voor serieuze verzamelaars kunnen adviseurs onmiskenbaar een waardevolle bijdrage leveren aan het uitbouwen van hun verzameling. De enige waarschuwing die Buck en Greer meegeven in hun boek, is om zich te verzekeren dat deze ‘onafhankelijk’ blijven. Sommige adviseurs handelen zelf in kunst, of hebben een commissie bedongen op de werken die hun klanten van handelaars kopen. Geen goed idee, per slot van rekening is het evenzeer de job van een adviseur om advies te geven over wat niet te kopen.

Meer over dit onderwerp in de komende weken!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op