Tussen zen en poëzie… ontdek de water-sculptures van Shinichi Maruyama!

Sommigen noemen het ‘schrijven in de lucht’. Als het schrijven is, is het vast en zeker caligrafie. Je kan het ook action painting noemen, gezien de enorme energie die met het proces gepaard gaat. In zijn reeks nude gaat het dan weer over dans. Hij combineert er meer dan duizend foto’s van dansende vrouwen, om tot een totaal onherkenbare, maar zeer sensuele vorm te komen. Magisch is het alleszins, de kunst van Shinichi Maruyama.

Zijn Water sculptures zijn alleszins ook zen-momenten. Zowel voor hem als voor de toeschouwer. Op het ogenblik van de creatie weet hij niet precies wat het resultaat ervan zal zijn. Hij verstaat het pas eenmaal hij zelf het resultaat aanschouwt. In zekere zin stelt hij zich als kunstenaar dus niet ‘boven’ de toeschouwer, die dezelfde ontdekking doet als hijzelf wanneer hij de werken voor het eerst ziet… Misschien best nog de kunstenaar zelf aan het woord laten;

I am fascinated by the fragility and incompleteness that exists with all things beautiful.
I throw water into the air, and in mid-flight it changes shape constantly, being pulled by gravity and bursting with surface tension. Each flight barely lasts more than a second.
In each moment, the water becomes a beautiful figure which can be defined as a “part man-made and part natural” sculpture.
I wanted to capture these beautiful impermanent water sculptures by photographing them in the exact moment, when the essence of their existence is pure. (uit zijn website)

Enfin, het blijft wat ons betreft magisch. Geniet gewoon mee:

shinichi-maruyama4

shinichimaruyama2

shinichimaruyama21

shinichi-maruyama-theredlist

shinichi-maruyama2

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X