Video van de week: ‘unfinished art’ in het MET Breuer

Het was op kunstvlak misschien wel de belangrijkste gebeurtenis van vorig jaar: de opening van MET Breuer, het zustermuseum van de Metropolitan dat zich uitsluitend zal toeleggen op moderne en hedendaagse kunst. Er zullen werken uit de eigen collectie maar ook uit de rijke collectie van het Whitney museum te zien zijn -een deal waar maar liefst 3 jaar over onderhandelt werd… Met deze move wil het MET overduidelijk een inhaalbeweging maken en meesurfen op de groeiende belangstelling van het publiek voor moderne en hedendaagse kunstenaars. Mooi.

Nog mooier was de eerste tentoonstelling die de opening van het museum begeleide ‘Unfinished: thoughts left visible’. 500 jaar kunstgeschiedenis doorheen een wel heel speciale bril: onafgewerkte kunstwerken. Wat een ongelofelijk boeiende manier om de werkmethode en het denkproces van grote kunstenaars te ontdekken! Werken die abrupt, om heel diverse redenen, abrupt werden stopgezet… ze hebben zoveel te vertellen…

Voor wie er -net als ik, voor alle duidelijkheid- niet bij kon zijn is er de uitstekende catalogus, dat als naslagwerk in de bibliotheek van alle kunstliefhebbers hoort te pronken. Wil je eerst een voorproefje van de tentoonstelling (en van het museum)? Dan kan deze reportage alvast helpen:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X