Vier openbare beeldhouwwerken die met zwaartekracht sollen

Kunst in de openbare ruimte… ik ben er niet vies van, en al zeker niet wanneer het je doet stom slaan van verbazing. Deze vier spannen alvast de kroon wat mij betreft, al zal je wel de wereld rond moeten reizen om ze te zien…

1. Bondi (Australië)

Niet zeker of hij zich heeft laten inspireren door Led Zeppelin, vast staat dat deze aluminium trap van David McCracken je tot hogere sferen kan brengen. Afhankelijk van de invalshoek levert het alvast spectaculaire foto’s op!

 

2. Doha (Qatar)

De zoon van Hollywoodlegende Anthony Quinn, Lorenzo Quinn, heeft zich alvast een eigen naam weten te maken in de kunstwereld. Zijn kunstwerken, waarin handen een grote rol spelen, zijn werkelijk overal ter wereld te vinden. Van deze ‘The force of nature’ zijn er overigens, naast Doha, ook exemplaren te vinden in New York en Londen:

 

 

3. Parijs

De bedoeling van de Fransman Daniel Firman is om kunst, en meer precies beeldhouwkunst, te desacraliseren. Niet zeker of hij hier met dit spectaculaire werk uit 2013 in geslaagd is, maar dit werk is een beetje het buitenbeentje in zijn oeuvre, dat zich meer toespitst op de bevreemding van het individu en menselijke relaties.

 

4. Caïro

In de luchthaven van Caïro staat dit standbeeld van de voor de rest ongekende Smaban Abbas. Of het als een warme welkom dient voor de horden toeristen die er landen, is ook al niet gekend. Maar zeker is dat ze er een momentje bij zullen stilstaan als ze het zien.

 

Ken je nog voorbeelden, laat het ons zeker weten!

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

2 Comments

  1. Sculptures man on the wall by feet van ANTONY GORMLY

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X