Wandel virtueel mee doorheen het Museum Frida Kahlo

Ben je het als kunstminnaar wat beu om kunst te ontdekken binnen de grenzen van uw eigen land? Reis dan even mee naar Mexico, en meer bepaald naar de Casa Asul, waar het Museum Frida Kahlo is gevestigd. Kahlo werd in 1907 geboren op het domein, en stierf er ook in 1954. Het kleurrijke gebouw biedt alvast een levendige herinnering aan het leven en werk van de kunstenares.

Het museum biedt niet enkel wereldberoemde kunstwerken van haarzelf en van Diego Rivera, maar ook talrijke kunstwerken en voorwerpen die getuigen van de ongebreidelde nieuwsgierigheid van het paar, alsook hun respect voor de cultuurgeschiedenis van Mexico. Maar beter nog: enkele privéruimtes in het museum geven een unieke inkijk in het dagelijks leven van het koppel, gezien ze nagenoeg onaangeroerd bleven sinds de dood van Kahlo.

Het Museum had in 2020 het briljante idee om het virtueel toegankelijk te maken voor bezoekers. Je kan er alle ruimtes inkijken, inzoomen op werken en details, of gewoon het filmpje vanzelf laten afspelen en je op alle gemak laten rondleiden… Een heerlijke moment, al zal je er de geuren en geluiden zelf moeten bij bedenken:

klik hier of op de foto om toegang te krijgen tot het virtuele museum

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X