Kunstinstallatie met kilometers plakband… een bijzondere ervaring!

Wat doe je met kilometers plakband? De Poolse Monika Grzymala weet er blijkbaar raad mee, ze gebruikt het voor haar installaties die soms wel op een explosie van inkt lijken… Haar installaties worden vaak als driedimensionale of ruimtelijke tekeningen omschreven. Hoewel ze vaak zwarte plakband gebruikt verwijzen de lijnen naar de mogelijkheden die de toekomst biedt, en die ze als positief aanziet. Misschien is ze daarom in recenter werk meet opgewekte kleuren gaan gebruiken.

Haar werk kan overigens best als performance art worden omschreven, gezien de tijdelijke aard ervan en het feit dat het intrinsiek met de ruimte waarin het werd gemaakt is verweven. Zelf refereert ze naar haar werk in termen van hoeveel kilometer plakband ze ervoor gebruikte (soms zelfs 8 kilometer) en het aantal dagen dat het in beslag nam om te vervaardigen (meestal dagen).

Haar werk is nog tot 21 januari te zien bij Crone Gallery in Berlijn, maar mocht je dit missen kan je je nog steeds tegoed doen aan de catalogus van de tentoonstelling of de monografie die in 2012 over haar werk verscheen (klik hier).

grzymala4

SONY DSC

grzymala-10

grzymala-raumzeichnung-1

grzymala3

grzylama-100

 

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op