Wat er zoal te zien was op Art Brussels 2018

Vorige week eindigde de vijftigste editie van Art Brussels, in vele opzichten een buitenbeentje in de groeiende reeks internationale kunstbeurzen. Niet alleen heeft de beurs plaats op een kleine markt waar alle kunstactoren nauw met elkaar verbonden zijn en waar een groot aantal verzamelaars actief zijn, maar gezien Brussel een aantrekkingspool is voor kunstenaars wereldwijd is de beurs ook een uitgelezen kans om polshoogte te nemen van nieuwe trends en ontwikkelingen van kunstenaars. Dit merk je onder meer aan de uitgesproken nadruk op ‘emerging’ kunstenaars.

De beurs gaat er prat op een eigen stempel te zetten op de kunstmarkt.”Art Brussels is somewhat distinct from other art fairs in the way we show the art and the kind of art we show and also the prominence we give to our discovery section.” “And so in this we have a profile of showing art that is not necessarily seen at other art fairs. Collectors follow us since years and are very loyal to the fair. So somehow we are a not-to-be-missed rendezvous in the art calendar”, aldus de directrice, Anne Vierstraete.

Met 147 galerieën uit 32 landen en 2,000 kunstenaars is Art Brussels de laatste 50 jaar alleszins uitgegroeid tot een vaste stop voor de internationale kunstverzamelaars.

Mocht je er niet geraakt zijn kan je hier alvast genieten van een aantal sfeerbeelden:

 

 

Frederic De Meyer

Frederic De Meyer

Art crunches: Bernard Frize, Banksy, Zou, Chinese art, MadC, Dan Witz
Frederic De Meyer

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op