Wat je (misschien) gemist hebt op Art Basel

Met meer dan 4,000 kunstenaars die er vertegenwoordigd worden vormt Art Basel, de versie die in Basel plaats vindt, ongetwijfeld een nuttige barometer van wat er zoal gebeurt in de hedendaagse kunstwereld.

Voor deze editie trekt Art Basel resoluut de digitale kaart. De organisatie lanceerde in oktober reeds een app, de Global Guide, die als doel heeft om alle galerijen die op een van de Art Basels hebben gestaan, te promoten. Via de app kunnen kunstliefhebbers de galerijen en hun kunstenaars volgen in hun eigen stad, in meer dan 130 landen. Kopers kunnen ook de werken van hun favoriete kunstenaars nagaan die ooit op Basel hebben gestaan.

Mocht je nog gaan, mis dan zeker de aparte sectie Unlimited niet, gewijd aan monumentale kunstwerken. Dit jaar ligt de focus op politieke en sociale onrust. Het werk ‘Bataille’ van Rivane Neuenschwander is bijvoorbeeld een interactieve installatie die de kracht van woorden, genomen uit slogans van protestmarsen, onderzoekt. Kerry James Marshall creëerde met zijn “RYTHM MASTR Daily Strip” dan weer een strip met Afrikaans-Amerikaanse superhelden. Ook thema’s als #Metoo en sexuele intimidatie komen er aan bod.

Kon je er niet bij zijn? Geniet dan even van enkele sfeerbeelden van de openingsdag, gemaakt door onze vrienden van Vernissage TV:

UNLIMITED:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X