Wat je (misschien) hebt gemist op de Armory Show, 2020

Met de Armory Show is het seizoen voor (grote) kunstbeurzen officieel geopend. Met 178 galerijen uit 31 landen zeker niet de minste, al werd het een beetje afwachten welke impact het Coronavirus zou hebben op de beurs, die vorig jaar reeds in crisis vertoefde wanneer het in aller-ijl moest verhuizen van Pier 92 naar andere locaties. Dit jaar leken naar verluid de ontsmettingszeep en de ellebooggroet de show te stelen.

Niet dat Corona absoluut geen impact had. Zo werd de VIP rondleiding in het huis van een van New Yorks grootste verzamelaars, Barbara en Howard Morse, op het laatste moment geannuleerd omwille van het virusgevaar. Het zal misschien ook een positief effect hebben gehad: Armory staat typisch een beetje gekneld tussen twee megabeurzen: Frieze L.A. en Art Basel Hong Kong. Met het wegvallen van deze laatste ging er ongetwijfeld wat meer aandacht van verzamelaars naar de Armory dit jaar.

De beurs speelt het traditiegetrouw behoorlijk safe, door te focussen op schilderkunst, eerder dan op gecompliceerde installaties en conceptuele kunst,al zijn die uiteraard aanwezig. Signs of the time, op de beurs waren behoorlijk wat activistische kunstenaars te zien. De curatoren, waarvan sommigen werkzaam zijn bij grote Amerikaanse musea, bevestigen in zekere zin de vervagende grens tussen commerciële en non-profit belangen. Dit moeten we eens dieper onderzoeken…

Was je er niet bij? Of was je er maar wil je nog wat herinneringen oproepen? Geniet dan hier van een 10 minuten wandeling doorheen de hoogtepunten van de beurs, uitgekozen door Arte Fuse:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X