Wat je (misschien) hebt gemist op de London Art Fair 2019

De London Art Fair is traditiegetrouw de eerste kunstbeurs die het nieuwe jaar mag starten. Met 130 galerijen uit 15 landen toch een uit de kluiten gewassen event, al heeft het nog wat moeilijk om de grote, misschien wel megalomane beurzen te evenaren.

Op kunstbeurzen is het tegenwoordig een traditie om ‘speciale ruimtes’ te voorzien met een aparte curator. De London Art Fair koos er dit jaar voor om in die ruimte een ‘dialoog’ te ensceneren, die ze voor de duidelijkheid ook ‘Dialogue’ noemden, tussen Europese en Latijns-Amerikaanse kunstenaars. De curator ging er prat op om jongere en oudere kunstenaars met een voorliefde voor geometrische abstractie naast elkaar te plaatsen.

De ster van het event is ongetwijfeld David Hockney, wiens werk in maar liefst 3 galerijen aanwezig was. Al hoeft voor de organisators van de beurs niet alles van dit top-niveau te zijn. Er werd evenveel zorg besteed om een selectie van meer toegankelijke werken te presenteren. Niet noodzakelijk een goed idee.

Mocht je het net als wij gemist hebben, biedt de reportage hieronder alvast een interessant overzicht van de beurs. Mis vooral het deel niet waarin de misschien wat overenthousiaste kunstkenner Jean Wainwright haar licht laat schijnen over wat haar het meest opviel op de beurs. Ontdek even mee:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op