Welkom in het ‘museum voor slechte kunst’ in Boston, ‘art too bad to ignore’

Wat een fantastisch initiatief toch, dit ‘Museum of Bad Art’ (MOBA) in Boston. Het initiatief ontstond in 1993 en heeft sindsdien een heuse reputatie opgebouwd. Ze krijgen werken aangeboden van overal ter wereld, en wanneer de vuilnismannen van Boston per toeval een werk tussen het huisvuil vinden, contacteren ze eerst het MOBA voordat ze het meenemen. Sommige werken werden op de rommelmarkt gekocht.

Het is overigens niet dat ze zomaar alle rommel bijeenzamelen. Tussen alle werken die het museum wordt aangeboden kiezen de curatoren de werken met een “special quality that sets them apart in one way or another from the merely incompetent”. Of, zoals de leuze van het MOBA al aangeeft: ‘Art too bad to ignore’.

De collectie telt intussen 600 werken, waarvan een 60-tal permanent worden tentoongesteld. Je hoeft er overigens niet voor naar Boston te vliegen, je kan de collecties ook bekijken op Google’s Open Gallery (klik hier).

Natuurlijk rijst de vraag wat goede en/of slechte kunst is. Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Maar vast staat dat er nu ook een plek is voor kunstwerken die niemand wil, of toch tenminste heel weinig mensen…

All info over het museum vind je op hun website! Maar hierbij alvast een voorproefje van wat er te zien is:

moba6

moba7

moba4

moba3

moba2

moba1

moba8

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X