3 boeiende Deense fotografen binnenkort te zien bij Artelli Gallery

Vanaf 2 maart kan je bij Artelli drie boeiende Deense fotografen ontdekken, verschillend van aanpak en effect, maar elk met een bijzonder sterk esthetisch gehalte:

Jacob Gils 

De foto’s van Jacob Gils kunnen bij de eerste oogopslag flou, bijna impressionistisch aandoen. Nochtans zijn ze het resultaat van een reeks uiterst precieze foto’s van hetzelfde object, vanuit verschillende invalshoeken. In zijn project ‘movement’ tracht hij hiermee een gevoel van beweging op te wekken, hoewel ze van dichtbij uiterst gedetailleerd zijn uitgewerkt. In deze reeks komt ook zijn doorgedreven gevoel voor compositie tot uiting.

In zijn tweede reeks, ‘Limit to Your Love’, drukt hij met Polaroïde getrokken naaktfoto’s af op papier dat voor aquarel wordt gebruikt, waardoor een kleurpalet ontstaat waar hij geen volledige controle over heeft. Daarmee creëert hij tevens een zekere afstand tot het subject, dat meer als een abstract ideaalbeeld wordt afgebeeld.

artelli_gils1

© Jacob Gils

artelli_gils2

© Jacob Gils

 

Carsten Ingemann 

In 2008 ruilde Ingemann zijn leven als oorlogsfotograaf in voor dat van kunstfotograaf. De traumatische ervaringen in oorlogsgebied lieten hem echter niet los, zo blijkt. Duisternis is het centrale thema in zijn werk. In de reeks ‘Edge of Darkness’ nodigt hij ons uit op verkenningstocht naar de uithoeken van de maatschappij, ‘out where our regular perceptions of the world cease and where we must give in to the unknown, uneasy and potentially dangerous’.

artelli_ingelman

© Carsten Ingemann

artelli_ingelson2

© Carsten Ingemann

Lea Jessen 

Van een heel andere orde dan. De foto’s van Lea Jessen ogen ietwat abstracter, al was het maar omwille van de thema’s die ze aankaart. Vaak licht ze een bepaald detail uit, waarvan moeilijk te bepalen is waar het uit gehaald werd. Ze focust hierbij op de strakke lijnen en de veelal zachte kleurvlakken, waardoor ze een heel esthetisch effect bekomt, zelfs in haar minder abstracte werken zoals in haar reeks over Syrië.

artelli_jessen3

© Lea Jessen

artelli_jessen1

© Lea Jessen

De expo ‘Chasing the light’ loopt van 2 maart tot 9 april bij Artelli Gallery, Mechelse Steenweg 120 in Antwerpen. Alle info vind je op de website van de galerij, klik hier.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X