3 tentoonstellingen van Johan Van Mullem in Parijs!

De Parijse galerij Loo & Lou brengt op drie verschillende locaties het werk van Johan Van Mullem tot het grote publiek. In de galerij George V worden gekleurde portretten getoond, waarvan sommigen onlangs nog in het museum van Elsene te zien waren, terwijl in de Haut Marais recent zwart-wit werk te zien is, waar de kunstenaar aan begon na het overlijden van zijn vader, en waarin voor het eerst schemeringen van een lichaam in te vinden zijn. In het Atelier rue Notre-Dame-de-Nazareth hangen tekeningen in groot formaat. Via Loo & Lou is hij ook te zien op Art Paris dezer dagen.

Een mooie kans om kennis te nemen van de diversiteit in zijn oeuvre, hoewel hij zeker coherent blijft:  zijn portretten blijken een zoektocht naar de rauwe emotie, de kerven van het leven  die de mens juist diepgang verlenen, het geestelijke reliëf dat hij zo boeiend op canvas weet te brengen.

Een mooi eerbetoon ook, aan iemand die van kindsafaan portretten maakte maar er slechts op zijn 50e publiek mee uitpakte, als wou hij zich eerst verzekeren genoeg maturiteit, genoeg levenservaring in zijn werk te kunnen stoppen. Rijkelijk gelukt…

Loo & Lou liet ook een knappe reportage maken over de kunstenaar, vergeet zeker niet de video te bekijken helemaal onderaan!

(alle beelden © Johan Van Mullem)


 

De drieledige tentoonstelling ‘Trois espaces, trois univers’ is tot 6 mei te zien op drie locaties van Loo & Lou Gallery. Alle info op de website, klik hier!

Volg Johan Van Mullem op zijn website, klik hier!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

2 Comments

  1. Toch een van de origineelste hedendaagse kunstenaars.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X