De onmacht van de dialoog… fascinerende installatie van Sanne De Wolf te zien bij Pedrami Gallery

“In haar materiaalonderzoek streeft De Wolf er steeds naar om het immateriële zichtbaar te maken. Dit leidt tot een subtiele beeldtaal die uiterst fragiel en poëtisch is en waarin de aandacht komt te liggen op de tactiliteit en de texturen van de ons omgevende oppervlakken”, schreef Isabelle De Baets dit jaar in H Art magazine, naar aanleiding van het ‘Salon des Réfugiés’ in het M HKA.

De Wolf heeft er lang over gedaan vooraleer als kunstenares de publieke ruimte te zoeken. Deze tijd benutte ze om onderzoek te doen naar het gebruik van allerlei materialen in haar werk en verschillende ambachtelijke technieken, maar ook naar niet-Westerse culturen als de Maya’s en de Berbers. Mix dit alles met een gezonde dosis sociaal bewustzijn -voor haar installatie in het M HKA werkte ze samen met vluchtelingen-, en je bekomt een boeiende kijk op onze samenleving.

Zo ook in de installatie die vanaf 9 maart te zien zal zijn bij Pedrami Gallery in Antwerpen, ‘POURPARLER / DIALOGUES’. Honderden benen uit gips en porselein, die een stille dialoog vormen tussen henzelf, en met de bezoeker. De installatie is gebaseerd op de filosofische van Gilles Deleuze, waarbij hij verschillende stemmen in zichzelf laat converseren teneinde zichzelf te overstijgen, of zijn ego te elimineren, zo je wil. Bij De Wolf beeldt deze dialoog tevens de onmacht van de politiek uit om vanuit deze uitwisseling van gedachten tot concrete beslissingen en oplossingen te komen, bijvoorbeeld in de vredesgesprekken over Syrië.

Het sociale aspect is nooit ver weg bij Sanne De Wolf. Ik ben alleszins heel benieuwd!

De installatie zal kort te zien zijn van 9 (vernissage vanaf 19:30) tot 19 maart (finissage van 5-7pm) bij Pedrami Gallery, Verbindingsdok-westkaai 10 in Antwerpen (alle info op de website). Noteer het zeker in uw agenda!

pedrami_sanne2

pedrami_sanne1

 

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X