De winnaars van de ‘Minimalist Photography Awards’ 2021

We stellen het regelmatig op TheArtCouch: ondanks de aanhoudende berichten dat fotografie, als kunstvorm, met de opkomst van de smartphone irrelevant zou worden, lijken op zijn minst wat voorbarig. Getuige hiervan het grote aantal musea en festivals die aan deze kunstvorm zijn gewijd, of het aantal gespecialiseerde galerijen op dit domein. Maar ook initiatieven als deze ‘Minimalist Photography Award’, die onlangs de winnaars van de derde jaargang bekendmaakte.

Je zou denken dat de notie ‘minimalistische fotografie’ op zich al nauw is gedefinieerd, maar de Prijs wordt nog eens opgedeeld in maar liefst 12 subcategorieën, van ‘abstract’ en ‘landscape’, naar ‘night photography’ en ‘street photography’. In elk van de categorieën wordt een winnaar verkozen, maar er wordt ook een hoofdprijs uitgereikt doorheen alle categorieën. Dit jaar gaat deze naar de Australische fotograaf Allen Koppe, voor zijn reeks On route.

© Allen Koppe, On route

De prijs is overigens het resultaat van een wereldwijde open call, waaruit 3700 inzendingen uit 39 landen voortkwamen. Je kan alle inzending en de winnaars in elke categorie bekijken op de overzichtelijke website van het initiatief. Maar we konden het niet laten om onze top vier te delen, de winnaars in de categorieën ‘Landscape’ (Rosario Civello), ‘Long exposure’ (Vera Conley), ‘Photomanipulation’ (Francisco Riquelme-Montecinos) en ‘abstract’ (Daniel Dencescu).

Fotografie is dood, lang leve de fotografie!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X