‘Drawing Days”, 3 dagen tekenparadijs in Gent

In het laatste weekend van september wordt Gent drie dagen lang de ultieme speeltuin voor tekenliefhebbers van alle leeftijden. Met Drawing Days wil initiatiefnemer Kunstwerkt iedereen aanzetten tot tekenen. Meer dan 85 organisatoren, van grote cultuurhuizen tot individuele kunstenaars, bedachten originele activiteiten en een rijk aanbod aan workshops, expo’s, wandelroutes en meer.

Speeddaten met behulp van tekeningen, schommelen onder de stadshal, wandelroutes voor jong en oud, ramen en muren met tekeningen bekleden, exposities van nieuw talent en gevestigde waarden, omzetten van tekeningen naar muziek, vrouwen in lingerie portretteren, het zit er allemaal.  

Wie dacht dat tekenen enkel kan op de klassieke manier – met potlood en papier een stilleven tekenen bijvoorbeeld – zal tijdens Drawing Days grote ogen opzetten”, aldus Katrien Boogaerts, coördinator van Kunstwerkt

The Big Draw hertekend

Drawing Days is het vervolg op The Big Draw, een internationaal festival dat plaatsvindt in 26 landen. Kunstwerkt nam de voorbije vier jaar de Vlaamse versie van het festival voor haar rekening. Het festival werd omgedoopt tot Drawing Days om meer mogelijkheden te ontknopen. 

Het is de 2e keer dat Kunstwerkt het tekenfestival organiseert in Gent, nadat het er in 2013 ook plaatsvond. Na een bezoek aan Antwerpen (2014), Leuven (2015) en Hasselt (2016) krijgen Gent, haar inwoners en bezoekers opnieuw de kans zich van hun creatiefste kant te tonen.

Niet te missen! Klik hier voor alle details

kunstwerkt1

kunstwerkt3

kunstwerkt4

kunstwerkt2

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X