Een avond vol kunstfotografie, 21 juni in het Concertgebouw in Brugge

In tijden waar subsidies slinken en alle aandacht van de kunstmarkt op een steeds kleiner wordende groep kunstenaars lijkt gevestigd, ligt een ruimte open voor privé-initiatieven om jong opkomend talent te helpen hun projecten te verwezenlijken. Sluitertijd is zo’n initiatief. Opgericht door fotografe Kaat Celis wil Sluitertijd hedendaagse fotografie promoten, door als agent op te treden, maar ook door het entrepreneurship in de fotografie te stimuleren.

Dit laatste doet het bijvoorbeeld met een crowdsourcing-project, waarin een selectie van drie fotografieprojecten zal worden gefinancierd met een deel van de opbrengst van het evenement ‘De donkerste kamer’. We komen echter wat laat met ons bericht, gezien de deadline voor het inleveren van de projecten vandaag verstrijkt. Maar mocht je nog een foto-project in de lade hebben voor betere tijden kan je het misschien nog snel inleveren.

In ware startup-stijl worden de projecten worden tijdens ‘De donkerste kamer’ in 3 minuten gepitcht voor het publiek, en worden de drie ‘winnaars’ die de funding verkrijgen gekozen.

sluitertijd2

© Wim Vandekeybus

 

Op zich al een reden om de avond van 21 juni te reserveren, maar er gebeurt natuurlijk nog meer die avond, dat gevuld zal worden met interviews met nationale en internationale gasten uit verschillende disciplines van de fotografie en actuele discussies over het vak. Gasten zijn onder meer choreograaf en kunstenaar Wim Vandekeybus, die zijn boek ‘Rage of Staging’ komt voorstellen. Verder deelt fotograaf Jan Rosseel zijn fascinatie voor ons geheugen in ‘Back-up’. Presentatoren Lars Boering en Anna Luyten praten ook met Awoiska van der Molen, die internationale faam geniet met ‘Blanco’ en met Gilbert Fastenaekens over hoe de nacht licht brengt in zijn werk. Tot slot vertelt Eric Rinckhout het verhaal achter de gloednieuwe expo rond Sebastiao Salgado en voorziet Stijn Meuris, zoals steeds, een foto van een spoken column.

 

sluitertijd3

© Sebastião Salgado



De Donkere Kamer vindt plaats op 21 juni  2017 in het Concertgebouw van Brugge, ‘t Zand 34, 8000 Brugge. Tickets kosten 10 euro en kan je verkrijgen via www.ddk-live.com/belgie. Meer informatie vind je op www.sltrtd.be of op de Facebookpagina van Sluitertijd. Volgende edities staan gepland op 15 september in de Gentse Vooruit en op 26 oktober in C-mine in Genk.

Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!

sluitertijd1

© Awoiska van der Molen

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X