Een kunstboek voor een goed doel!

In september 2019 bracht Lieve Bollaert haar kunstproject ‘Connections’ in oude stationsgebouw in Herne, waar we reeds eerder over berichtten. Het onvermogen om te communiceren staat centraal in haar werk. Zo schreef Frederic De Meyer over haar tentoonstelling: “Hoe moeilijk is het om met elkaar in contact te komen? Bestaat die mogelijkheid nog wel, in tijden waar contact hoofdzakelijk in termen van bits en bytes wordt uitgedrukt? Leidt het gebrek aan contact onvermijdelijk tot eenzaamheid, of ligt daar de werkelijke aard van de mens, in een wezenlijke, allesomvattende alleenheid, wat niet noodzakelijk hetzelfde is als eenzaamheid.”

Het stationsgebouw in Herne is eigendom van De Okkernoot, een vereniging dat als doel heeft om mensen met een beperking in staat te stellen om actief deel te nemen in de maatschappij. “Ver weg van de opvatting dat deze mensen enkel en alleen een ‘maatschappelijke kost’ zouden betekenen, bieden de personen met een beperking hier de ‘actieve burger’ diensten aan”, aldus de initiatiefnemers Pat Hamelrijck en Jan Houthuys.

Kunstboek voor een goed doel

Het mag niet verbazen dat de combinatie tussen het werk van Lieve en de missie van De Okkernoot tot nieuwe ideeën leidt. Zo kwamen ze op het idee om een fundraising-project op poten te zetten, in de vorm van een kunstboek met de toepasselijke naam “Connections.” Een mooie uitgave met het werk van Lieve, die een reflectie biedt over het onvermogen -of tenminste de moeilijkheid- van communicatie tussen mensen.

De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar vzw De Okkernoot. Je kan intekenen voor het boek, dat in februari 2022 verschijnt, via  www.eenboekvoordeokkernoot.be


Heb je zelf een kunstinitiatief dat een goed doel ondersteunt? Aarzel niet het te melden via mail naar Frederic!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X