Elke dag een schilderij… de kunstmarathon van Wouter Steel

Hoe ontsnap je aan de dagelijkse sleur? Ieder heeft zo zijn methodes, neem ik aan, maar kunstenaar Wouter Steel heeft er iets hoogst origineels voor gevonden. Op 22 juni vorig jaar begon hij met zijn eerste uitdaging: elke dag een schilderij afhebben.

Hij begon elk werk zonder voorafgaand plan. De bedoeling was om in alle open zijn gedachten en gemoedstoestand aan het doek toe te vertrouwen, spontaan en eerlijk. Dit resulteert in uiterst gevarieerd werk, tenzij je de 365 doeken als één geheel aanschouwt, het ‘levensjaar van een kunstenaar’, een mijmering over tijd en leven… De tijd strekt zich alleszins uit, moet hij gedacht hebben, want deze reeks maakt deel uit van een groter project, ‘The three year project”, waarin hij in het tweede jaar een werk per week wil maken, en het derde jaar een werk mer maand. Hij had er misschien nog een vierde jaar aan moeten toevoegen om wat uit te rusten…

Het resultaat van het eerste jaar kan je alleszins in levende lijve bekijken op twee gelegenheden:

Van 25 september tot 29 september zullen de 365 schilderijen van Steels eerst tentoon gesteld worden in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, waarna een select aantal van deze werken verhuizen naar Gallery 15/17 in Antwerpen, waar ze van 5 oktober tot 17 december (klik hier voor meer info). Als je je alvast een idee wil vormen van de werken kan je ze alle 365 bekijken op zijn website (klik hier).

Maar hierbij alvast een voorproefje in de reportage van ATV:

 

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X