Franz West, een belangrijke retrospectieve van de kunstenaar bij Tate Modern, Londen

Het is voor Tate Modern in Londen alvast de meest ambitieuze tentoonstelling van het jaar, de retrospectieve van Franz West, de eerste van zijn soort na het overlijden van de kunstenaar in 2012. Dat is niet de eerste primeur voor Tate Modern, het is tevens voor het eerst dat ze een levende kunstenaar uitnodigen om mee te helpen met het ontwerpen van de tentoonstelling: Sarah Lucas, jarenlang een goede vriendin van Franz West.

Niet au sérieux genomen in het begin van zijn carrière, ontpopte Franz West zich niettemin tot een van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn generatie, vooral in de vernieuwende manier waarop hij zijn zerken in interactie liet treden met de bezoekers. Dit staat dan ook centraal in deze tentoonstelling: “Visitors to this major retrospective will be able to handle replicas of his Passstücke (Adaptives) – papier-mâché pieces made to be picked up and moved. They were a turning point in the relationship between art and its audience. He also created playful sculptures incorporating objects from everyday life such as a hat, a broom, or even a whisky bottle. In his final years he produced large, brightly coloured and absurd sculptures both for galleries and public spaces.”

Nog aan het twijfelen om te gaan? Laat u even overtuigen door Assistant Curator van de tentoonstelling, Monika Bayer-Wermuth:


De tentoonstelling Franz West bij Tate Modern loopt nog tot 2 juni. Klik hier voor alle info!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X