Gebermte 2018, vier dagen cultuur, kunst en natuur in Mortsel en Wilrijk

Het lokale initiatief gebermte gaat vandaag van start: vier dagen cultuur, kunst en natuur die verbondenheid en (ondanks het weer) lentegevoel vieren. Beeldende kunst en (interactieve) installaties, monologen, poëzie en slam poetry, jazz, feestelijke, dan weer contemplatieve wereldmuziek en nog meer mengvormen, alle gebracht door lokale en internationale kunstenaars in de boomrijke omgeving van Den berm in Wilrijk en Mortsel.

Net als vorig jaar wensen de initiatiefnemers van gebermte de omwonenden anders te doen kijken naar hun directe omgeving. Het programma beslaat 40 werken en optredens van meer dan 25 kunstenaars gespreid over 1,2 kilometer.

Curator Bart Pluym: “Door kunst en cultuur op de bermen te brengen willen we omwonenden en andere bezoekers een waardevol stuk groen laten beleven. Wat als we van deze plek een beeldenpark maken: een groene publieke ruimte waar men – al wandelend, zittend en liggend – op verschillende plaatsen werk van beeldende kunstenaars kan ontmoeten? Het is de bedoeling dat de beelden en installaties iets nieuws doen ontstaan dat mee vorm kan geven aan de toekomst van de bermen”.

De vierdaagse vindt plaats op de bermen die lopen van de Prins Boudewijnlaan (Wilrijk) tot aan de Antwerpse straat (Mortsel) over een lengte van ongeveer 1.200 meter.

Een origineel initiatief toch. Klik hier voor alle info!

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X