Genesis, 11 Vlaamse kunstenaars stellen tentoon in Zuid-Frankrijk

Voor wie nog plannen maakt voor de vakantie, of voor wie op dit ogenblik in de buurt van Narbonne vertoeft, plan dan zeker een bezoek aan het kunstencentrum L.A.C. op een boogscheut van Narbonne. Maar liefst elf Vlaamse kunstenaars werden er uitgenodigd om er hun persoonlijke reflecties en indrukken in beeld te brengen, in dialoog met een selectie van drie tot vier werken uit de permanente collectie van het centrum. Deze collectie, opgebouwd door de familie Moget, bevat alleszins wat ronkende namen als Pierre Alechinsky, Karel Appel, Jean Michel Basquiat, Keith Haring, Yves Klein en Sol Lewitt. Best boeiend dus om de elf hedendaagse kunstenaars in relatie te zien met (en tot) hun illustere voorgangers.

Voor deze speciale gelegenheid krijgen ze dan ook uitzonderlijk de hele ruimte van het kunstencentrum -maar liefst 1000m2- tot hun beschikking.

Nemen deel aan de tentoonstelling: Berlinde De Bruyckere, Peter De Cupere, Pieter Vermeersch, Ronny Delrue, Koen Van den Broek, Stijn Cole, Renato Nicolodi, Wesley Meuris, Peter Buggenhout, Johan Tahon en Jonas Vansteenkiste.

Geniet alvast van enkele sfeerbeelden:

(foto’s © Stijn Cole)


Genesis loopt nog tot 29 september in het L.A.C. nabij Narbonne. Klik hier voor alle informatie!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X