Grote retrospectieve van Olafur Eliasson in Tate Modern

Zo kunst de wereld niet kan redden, dan kan het alleszins helpen om de wereld met andere ogen te bekijken. Nieuwe realiteiten ontdekken, zichzelf ontplooien aan de hand van nieuwe inzichten, zich verdiepen in een neven- zoniet hoger bewustzijn. Dat is alleszins de betrachting van Olafur Aliasson, de Deense kunstenaar die met zijn installaties reeds talrijke bezoekers wist onder te dompelen in een buitenmenselijke ervaring.

Al is de kunst van Olafor Eliasson duidelijk ingebed in het concrete, en wijst het ons op sociale en ecologische uitdagingen: “When one leaves an exhibition like mine, I hope that it’s not as if you had stepped into some kind of dream machine and then you walk back out into reality. I really hope that you step closer to reality and see things in higher granularity”, aldus Eliasson in het interview naar aanleiding van zijn tentoonstelling in het Tate Modern.

Hij is nog wat jong voor een grote retrospectieve van zijn oeuvre. Maar anderzijds is het reeds zo omvangrijk, en zo impactvol, dat het wel opportuun lijkt om er een overzicht van te bieden. Al zeker in een museum waar hij met The Weather Project in 2003 en Ice Watch in 2018 reeds voor grote sensatie zorgde.

Voor wie het nog niet heeft kunnen bezoeken, hierbij alvast een boeiend interview met de man zelf, over de tentoonstelling:


De retrospectieve loopt nog tot 5 januari 2020 Bij Tate Modern in Londen. Klik hier voor meer info! Breng zeker jouw oude t-shirts mee, gezien deze voor de gelegenheid worden verzameld om, wie weet, deel uit te maken van een volgende installatie van Eliasson.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X