Harold Ancart: Traveling Light bij David Zwirner. Een rondleiding door de kunstenaar zelf

Het is weinige Belgische kunstenaars gegeven, vertegenwoordigd worden door een van de grote internationale galerijen (hoewel er toch een aantal zijn). Dat is het geval van Harold Ancart, die bij David Zwirner zijn tweede solotentoonstelling houdt.

Centraal in de tentoonstelling is zijn reeks met bomen, dens bebladerd, maar doorprikt met zonlicht. Hiervoor haalde hij zijn inspiratie bij zijn observaties tijdens zijn tochten, met de auto of doelloos flanerend in de natuur. Al heeft hij daar niet noodzakelijk fysiek transport voor nodig: “painting is traveling“, zegt hij in de rondleiding hieronder. Doorheen je eigen herinneringen wandelen brengt je ook al een heel eind.

In een tweede zaal hangen twee monumentale triptieken, een mer bergzicht, een tweede met zicht op de Pacific Ocean. Je moet je bijna in de bergen begeven om het zeezicht te bewonderen, en in de oceaan om de bergen te zien. Een speelse dialoog.

Maar de kunstenaar kan het allemaal veel beter uitleggen. Geniet alvast van zijn rondleiding in deze video van Zwirner. Of, mocht je in de buurt van New York zijn, kan je tot 17 september nog zelf gaan kijken in twee locaties van de galerij in New York.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X